Поховання-кремації на могильниках пшеворської та черняхівської культур: порівняльна характеристика - Пащенко, Владислава Володимирівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Дослідження присвячено вивченню особливостей поховань-кремацій на могильниках пшеворської та черняхівської археологічних культур. Виявлено основні особливості поховань-трупоспалень. Сформовано каталоги поховань-кремацій на основі яких створено їх типології. На основі типологій проведено порівняльну характеристику поховань-кремацій на могильниках пшеворської та черняхівської культур.

The research is devoted to the study of the features of cremation burials at the cemeteries of the Przeworsk and Cherniakhiv archaeological cultures. The main features of cremation burials are revealed. The catalogs of cremation burials were formed on the basis of which their typologies were created. On the basis of the typologies, a comparative characterization of cremation burials at the cemeteries of the Przeworsk and Cherniakhiv cultures is carried out.
Керівник: Любичев Михайло Васильович, доктор історичних наук, професор кафедри історії Східної Європи
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Archaeology subjects; могильники; поховання-кремації; пшеворська культура; черняхівська культура; каталог поховань-кремацій; cemeteries; burials-cremations; Przeworsk culture; Cherniakhiv culture; catalog of burials-cremations