Бібліографічна спадщина науковців Харківського університету [Березюк Н.М.] - Сєдих, В.; Давидова, І. (Київ, 2018)
Рецензія на історико-бібліографічне дослідження: Березюк Н.М. Вчений і бібліографія (XIX – середина XX століття). Нариси. Бібліографія бібліографії / Н. М. Березюк. – Харків : ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2018. – 205 с.
«Бібліотечна спільнота має чудову нагоду ознайомитися з ґрунтовним історико-бібліографічним дослідженням Ніни Михайлівни Березюк — головного бібліографа Центральної наукової бібліотеки Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. В її авторському проекті репрезентовано бібліографічну спадщину науковців Харківського університету від початку XIX ст. до середини XX ст., які внесли вагомий вклад у становлення й розвиток вітчизняного бібліографознавства, теорію, методику та практику бібліографування. Історико-бібліографічне дослідження "Вчений і бібліографія" — спроба осмислити унікальну особливість і значущість університетської освіти й науки. Вперше авторка виокремила внесок науковців Харківського університету в бібліографію. Розпорошена, напівзабута бібліографічна спадщина в межах єдиної розвідки надає уявлення про обсяг бібліографічних праць, їхнє значення й місце у розвитку бібліографії як напряму інтелектуальної діяльності вчених».
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Харківський університет; історія Харківського університету; історія бібліотек; бібліотека Харківського університету; історико-бібліографічне дослідження; "Вчений і бібліографія"; науковці Харківського університету; бібліографія; бібліограф; бібліотека