Іваненко Оксана Дмитрівна : віртуальна книжкова виставка - Байрамова, Каріна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2026)
Оксана Дмитрівна Іваненко — українська письменниця, перекладачка, вихованка Харківського (нині Каразінського) університету, чия творчість стала невід’ємною частиною національної літератури. Майже сім десятиліть вона присвятила літературній праці, створивши численні казки, оповідання, повісті та біографічні романи про класиків українського письменства. Її твори — це не лише захопливі історії, а й результат глибокого осмислення, поєднання таланту митця й дослідника. Вони виховують, навчають, пробуджують любов до рідної культури та історії. Уже не одне покоління читачів виросло на її книгах, і сьогодні вони продовжують надихати дітей і дорослих, відкриваючи світ добра, людяності та щирості.
Представлені прижиттєві видання
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; вихованці Каразінського університету; письменники України; дитяча література; біографічна література