Концепції ліберальної демократії в західному політичному дискурсі: порівняльний аналіз - Застава, І.В. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2008)
У статті проведено компаративний аналіз моделей і концепцій демократії, які пов’язані з теорією та практикою сучасних демократичних перетворень. Аналіз сфокусовано на сукупності теорій, які розвивають ідеї демократії в руслі ідеології та політики лібералізму, тобто, на виокремленні ідей ліберальної демократії.
Keywords: демократія; лібералізм