Історична динаміка перформативних висловлень в німецькомовному діалогічному дискурсі XVI-XXI cтоліть - Шевченко, В.М. (My University, 2018)
Дисертацію присвячено дослідженню історичної динаміки структурно-семантичних і лінгвопрагматичних властивостей перформативних висловлень у німецькомовному діалогічному дискурсі XVI-XXI століть.
Keywords: дискурс; іллокуція; імпліцитний мовленнєвий акт; історична динаміка; метакомунікація; перформативне висловлення; перформативне дієслово; прагматика