Международный бизнес в сфере спорта - Павлюк, К. Р. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
В статье рассмотрены особенности развития международного бизнеса в сфере спорта. Проанализирована роль спортивного маркетинга и спонсорства как инструментов выхода компаний на глобальные рынки. Приведены примеры успешного взаимодействия брендов с международными спортивными организациями. Исследуются тенденции расширения спортивной индустрии и её влияние на экономическое развитие стран. Особое внимание уделено перспективам Украины в контексте проведения международных спортивных мероприятий.

У статті розглянуто особливості розвитку міжнародного бізнесу у сфері спорту. Проаналізовано роль спортивного маркетингу та спонсорства як інструментів виходу компаній на глобальні ринки. Наведено приклади успішної взаємодії брендів із міжнародними спортивними організаціями. Досліджено тенденції розширення спортивної індустрії та її вплив на економічний розвиток країн. Окрему увагу приділено перспективам України у контексті проведення міжнародних спортивних подій.
Міжнародний бізнес у сфері спорту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; международный бизнес; спортивный маркетинг; спонсорство; спорт; глобализация; міжнародний бізнес; спортивний маркетинг; спонсорство; спорт; глобалізація