Історія України: цивілізаційний вимір : методичні рекомендації для підготовки до семінарських занять і організації самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Філософія», «Візуальне мистецтво і менеджмент культурних проектів», «Культурологія», «Політичні технології та аналіз політики» [Електронний ресурс] - Домановська, Марина Євгенівна; Чугуєнко, Михайло Віталійович; Domanovska, Maryna Yevhenivna; Chuguenko, Mykhaylo Vitaliyovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Видання призначено для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Філософія», «Візуальне мистецтво і менеджмент культурних проектів», «Культурологія», «Політичні технології та аналіз політики» і містить детальні інструкції щодо підготовки до семінарських занять, організації самостійної роботи, роботи над творчими проєктами, перелік рекомендованої літератури, поради для підготовки до семестрового екзамену, критерії оцінювання відповідей на семінарських заняттях, творчих проєктів, відповідей на питання екзаменаційного завдання з курсу «Історія України: цивілізаційний вимір».

The publication is intended for applicants for higher education of the first (bachelor's) level of educational and professional programs «Philosophy», «Visual Art and Management of Cultural Projects», «Cultural Studies», «Political Technologies and Policy Analysis» and contains detailed instructions on preparing for seminar classes, organizing independent work, working on creative projects, a list of recommended literature, tips for preparing for the semester exam, criteria for evaluating answers in seminar classes, creative projects, answers to exam questions from the course «History of Ukraine: Civilizational Dimension».
History of Ukraine: civilizational dimension: methodological recommendations for preparing for seminar classes and organizing independent work for students of the first (bachelor’s) level of higher education in educational and professional programs «Philosophy», «Visual Art and Management of Cultural Projects», «Cultural Studies», «Political Technologies and Policy Analysis» [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects; історія України; цивілізаційний вимір; методичні рекомендації; бакалаврський рівень; філософія; візуальне мистецтво; менеджмент культурних проектів; культурологія; політичні технології; аналіз політики; history of Ukraine; civilizational dimension; methodological recommendations; bachelor’s level; visual arts; visual arts; cultural project management; cultural studies; political technologies; policy analysis