Модель інформаційної системи класифікації пацієнтів за допомогою ймовірнісних штучних мереж - Максимук , Анастасія Родіонівна; Maksymuk , A. R. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
Дана робота присвячена створенню комп’ютерної класифікаційної моделі станів медико-біологічної системи за допомогою ймовірнісних штучних мереж. Об'єктом дослідження є процес класифікації станів медико-біологічної системи за допомогою методів машинного навчання. Предметом дослідження є модель розпізнавання станів медикобіологічної системи . Актуальність даної роботи полягає у необхідності надійного діагностування захворювань шляхом застосування інтелектуальних методів аналізу даних. Дана робота включає в себе чітко сформульовані цілі та завдання проекту, теоретичні дані, що є необхідними для правильного формулювання знань в даній галузі. Обговорено питання розробки, тестування та аналізу комп’ютерної моделі.

Thesis is devoted to the creation of a computer classification model of the states of a biomedical system using probabilistic artificial networks. The object of research is the process of classifying the states of a biomedical system using machine learning methods. The subject of this research is a model of recognition of the states of a biomedical system. The relevance of this work lies in the need for reliable diagnosis of diseases through the use of intelligent data analysis methods. Thesis includes clearly formulated goals and objectives of the project, theoretical data necessary for the correct formulation of knowledge in this area. The issues of development, testing and analysis of a computer model were discussed.
Науковий керівник: Бакуменко Ніна Станіславівна, кандидат технічних наук, доцент ЗВО кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; класифікація; штучні нейронні мережі; ймовірнісні нейронні мережі; архітектура нейронних мереж; статистичні дані; classification; artificial neural networks; probabilistic neural networks; architecture of neural networks; statistical data