Харківська географічна школа: особистості, ідеї, відкриття - Черномаз, П.А. (Видавництво "Підручники і посібники" (Тернопіль), 2002)
The Kharkiv geographical school: the individuals, ideas, discoveries. The history of the Kharkiv geographical school is considered. The main reaching of the geographers, whose activity is connected with Kharkiv region, are uncovered. Becoming a geographical science in the Kharkiv region is shown which is connected first of all to work of the scientists of the Kharkiv university. Рассматривается история харьковской географической школы. Раскрыты основные достижения географов, деятельность которых связана с Харьковщиной. Показано становление географической науки в Харьковской области, которое связано, прежде всего, с роботами ученых Харьковского университета. Розглядається історія харківської географічної школи. Розкриті основні досягнення географів, діяльність яких пов’язана з Харківщиною. Показано становлення географічної науки у Харківській області, яке пов’язане, передусім, з роботами вчених Харківського університету.
Keywords: історія географії; история географии; Харківська географічна школа; Харьковская географическая школа; краєзнавство; краеведение