Індивідуалізація лікування папілярного раку щитоподібної залози у хворих з інсулінорезистентністю - Підченко, Наталія Сергіївна; Pidchenko, N.S. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Дисертаційна робота присвячена дослідженню молекулярно морфологічних особливостей папілярного раку щитоподібної залози та індивідуалізації його лікування у хворих з інсулінорезистентністю для підвищення ефективності протипухлинної терапії. Обстежено та проаналізовано 142 хворих (23 чоловіки та 119 жінки), які мали гістологічно підтверджений діагноз папілярного раку щитоподібної залози (ПРЩЗ), після радикального хірургічного лікування. Спеціальне лікування хворих на ПРЩЗ здійснювалось згідно з проколами протипухлинного лікування диференційованих форм раку. В досліджені оцінювались показники вуглеводного статусу (індекс HOMA-IR, глікозильований гемоглобін, інсулін, цукор натще, С-пептид) на етапах лікування.

The work is concerned with the study of molecular morphological features of papillary thyroid cancer and personalization of treatment for insulin resistant patients to improve effectiveness of anti-tumor therapy. Special treatment of patients with papillary thyroid cancer was performed according to the protocols of anti-cancer treatment of differentiated forms of cancer. We assessed the indicators of carbohydrate status (HOMA-IR index, glycated hemoglobin, insulin, fasting blood sugar level, C-peptide) at the stages of treatment.
Personalization of treatment for papillary thyroid cancer in insulin-resistant patients
Keywords: MEDICINE; папілярний рак щитоподібної залози; індекс HOMA-IR; інсулін; інсуліноподібні фактори росту; інсулінорезистентність; метформін; papillary thyroid cancer; HOMA-IR index; insulin; insulin-like; growth factors; insulin resistance; metformin