Програмна модель калькулятора із симетричною трійковою логікою - Буяльский, Дмитро Володимирович; Buialskyi, D. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проблема, яка вирішується в кваліфікаційній роботі полягає у відсутності готових програмних рішень для роботи з симетричною трійковою системою числення, що обмежує дослідження та практичне застосування цієї системи. Область застосування – комп’ютерні науки, альтернативні системи числення, освітні програми, дослідження в галузі обчислювальної техніки.

The problem that is being solved in the qualification work is the lack of ready made software solutions for working with the symmetric ternary number system, which limits the research and practical application of this system. Scope: computer science, alternative number systems, educational programs, and research in the field of computer technology.
Керівник: Котвицький Альберт Тадеушевич доцент кафедри КСтаР, кандидат фізико-математичних наук, доцент
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; трійкова логіка; трійкова симетрична система числення; калькулятор; С; арифметичні операції; логічні операції; програмна модель; ternary logic; ternary symmetric number system; calculator; arithmetic operations; logical operations; program model