Заголовок – структурно-семантичний чинник дискурсу - Гусєва, П.Т.; Кургут, Л.П. (Одеський міжн. гум. ун-т, 2008)
На матеріалі німецької мови розкривається текстова категорія каузальності, її композиційні сегменти. Заголовок як складова текстової категорії виконує функцію зачину мікротексті та носить виражений катафоричний характер взаємозв’язку. Розглядається набір семантичних, прагматичних та граматичних засобів когерентності тексту. Лінгвістична проблема з методологією, стратегією, тактикою сучасного іноземних мов. Ключові слова: дискурс, заголовок, катафоричний, тема, категорія, методологія, стратегія, навчання
Keywords: дискурс; заголовок; категорія; методологія