Формування основ перекладацької компетенції у нефілологів у межах факультативного курсу - Куплевацкая, Л.А.; Куплевацька, Л.О.; Kuplevatska, L.A. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2011)
У статті розглядаються шляхи формування перекладацької компетенції студентів-нефілологів старших курсів у межах факультативного курсу , її складові й система завдань, що забезпечує таке формування.
Формирование основ переводческой компетенции у нефилологов в рамках факультативного курса
Formation of Non-philological Students’ Translator Competence within the Optional Coursetranslator
Ways of translator competence formation of the advanced non-philological students within the optional course have been determined in the article. Its components and system of tasks to ensure the above-mentioned formation have been also described.
Keywords: competence; language subject; communicative competence; types of translator activity; переводческая компетенция; языковая личность; коммуникативная компетенция; виды переводческой деятельности; перекладацька компетенція; мовна особистість; комунікативна компетенція; види перекладацької діяльності