Основи освітнього менеджменту : методичні вказівки до організації та планування самостійної роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної та заочної форм здобуття освіти за спеціальністю 015 «Професійна освіта (за спеціалізаціями)» [Електронний ресурс] - Ковальська, Вікторія Сергіївна; Kovalska, Viktoriia (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Методичні рекомендації до самостійної роботи здобувачів вищої освіти з дисципліни «Основи освітнього менеджменту» розроблено відповідно до освітньо-професійної програми підготовки за спеціальністю 015 «Професійна освіта». Видання містить стисле представлення робочої програми курсу, тематику лекцій і практичних занять, питання для самоперевірки, список рекомендованої літератури, а також опис видів, змісту й форм самостійної роботи в межах аудиторної та позааудиторної діяльності. Увага приділена формуванню у здобувачів ключових управлінських компетентностей: стратегічного мислення, лідерства, прийняття управлінських рішень, організації командної взаємодії, комунікацій, самоменеджменту. Методичні вказівки містять орієнтири для виконання контрольної роботи, критерії оцінювання та графік контролю, що дозволяє здійснювати системний супровід самостійного навчання. Рекомендовано для здобувачів освіти спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Methodological guidelines for the independent work for higher education students in the discipline «Fundamentals of Educational Management» have been developed in accordance with the educational and professional training program in specialty 015 «Vocational Education». The publication contains a concise overview of the course syllabus, lecture and practical topics, self-assessment questions, a list of recommended literature, as well as a description of the types, content, and formats of independent work within both classroom and extracurricular activities. Particular attention is paid to the development of key managerial competencies among students, including strategic thinking, leadership, decision-making, team coordination, communication, and self-management. The guidelines provide instructions for completing a control assignment, criteria for assessment, and a control schedule, enabling systematic support of students' independent learning. Recommended for students of specialty 015 Vocational Education (by specializations) at the first (bachelor's) level of higher education.
Fundamentals of educational management : methodological instructions for organizing and planning independent work for higher education applicants of the first (bachelor's) level of full-time and part-time forms of education in the specialty 015 "Professional education (by specialization)" [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; освітній менеджмент; управління закладом освіти; лідерство в освіті; стратегічне планування; проєктний менеджмент; якість освітніх послуг; інноваційне управління; educational management; educational institution administration; leadership in education; strategic planning; project management; quality of educational services; innovative management