Синтез флуоро-заміщених N-гетероциклів через Z-3-(диетиламіно)-2-флуоропропеналь - Дансберг, Богдан Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Проведено синтез Z-3-(диетиламіно)-2-флуоропропеналя – вихідної сполуки для синтезу флуоро-заміщенних нітрогенвмісних гетероциклічних продуктів. На основі Z-3-(диетиламіно)-2-флуоропропеналю було синтезовано серію флуорорганічних сполук через реакції гетероциклізації, будова отриманих продуктів доведена за допомогою спектроскопії ядерного магнітного резонансу.

The synthesis of Z-3-(diethylamino)-2-fluoropropenal, a starting compound for the synthesis of fluoro-substituted nitrogen-containing heterocyclic products, was carried out. Based on Z-3-(diethylamino)-2-fluoropropenal, a series of organofluorine heterocyclic compounds was synthesized through heterocyclization reactions, the structure of the obtained products was proved using nuclear magnetic resonance spectroscopy.
Науковий керівник: Дорошенко Андрій Олегович, доктор хімічних наук, професор кафедри органічної хімії
Keywords: NATURAL SCIENCES::Chemistry; флуорорганічні сполуки; 19F ЯМР спектроскопія; N-гетероцикли; реакція гетероциклізації; organic fluor-containing compounds; 19F NMR spectroscopy; N-heterocycles; heterocyclization reaction