Інноваційні підходи до підготовки і професійного розвитку вчителів "I-TEACH 2025" : зб. тез I Міжнар. наук.-практ. конф. (2–3 жовтня 2025 року, м. Харків) [Eлектронний ресурс] - (:unkn) unknown (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Збірник тез I Міжнародної науково-практичної конференції «Інноваційні підходи до підготовки і професійного розвитку вчителів» (I-TEACH 2025) презентує широкий спектр сучасних досліджень, присвячених трансформації педагогічної освіти в умовах глобальних викликів, цифровізації та реформування освітньої системи України. Матеріали конференції об’єднують наукові та практичні напрацювання у трьох ключових напрямах: інноваційні підходи до професійної підготовки вчителів, освітнє лідерство в неперервній педагогічній освіті та навчання й викладання в ситуаціях невизначеності. У збірнику представлено результати досліджень щодо застосування штучного інтелекту та цифрових технологій, розвитку інклюзивної та універсально-дизайнової освіти, формування професійних і дослідницьких компетентностей педагогів, організації змішаного навчання, підтримки стійкості та добробуту вчителів, а також осмислення освітнього лідерства в умовах воєнних і соціальних викликів. Видання адресоване дослідникам, викладачам, студентам, управлінцям і практикам, зацікавленим у модернізації педагогічної освіти та розвитку професії вчителя.

The Proceedings of the First International Scientific and Practical Conference “Innovative Approaches to Teacher Training and Professional Development” (I-TEACH 2025) present a broad range of contemporary studies exploring the transformation of teacher education amid global challenges, digitalisation, and educational reforms in Ukraine. The publication brings together research and practical insights across three key areas: innovative approaches to pre-service teacher education, educational leadership in continuing pedagogical development, and teaching and learning in times of uncertainty. The contributions address the integration of artificial intelligence and digital technologies in education, inclusive and universal design for learning, the development of professional and research competences of teachers, mixed-ability and blended learning practices, strategies for supporting teacher well-being and resilience, and evolving models of educational leadership under wartime and societal pressures. The volume is intended for researchers, educators, students, policymakers, and practitioners engaged in modernising teacher education and strengthening the teaching profession.
Innovative approaches to the training and professional development of teachers "I-TEACH 2025" : collection of abstracts of the 1st International Scientific and Practical Conference (October 2–3, 2025, Kharkiv) [Electronic resource]
Електронне наукове видання комбінованого використання Можна використовувати в локальному та мережному режимах
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education; педагогічна освіта; професійний розвиток учителів; інноваційні підходи; цифровізація освіти; штучний інтелект в освіті; освітнє лідерство; універсальний дизайн навчання; стійкість і добробут учителів; міжкультурна компетентність; підготовка майбутніх педагогів; teacher education; professional development; innovative pedagogies; educational digitalisation; artificial intelligence in education; educational leadership; universal design for learning; teacher resilience and well-being; intercultural competence; pre-service teacher training