Трофогеографія : Теорія і практика - Некос, А.Н.; Холін, Ю. В. (ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2015)
У монографії узагальнені та систематизовані літературні матеріали та результати власних досліджень авторів щодо географічних особливостей формування якості продуктів харчування рослинного походження. Представлена та обґрунтована концепція трофогеографічних досліджень. Розглянуті регіональні, зональні та субглобальні особливості диференціації металоакумулятивних властивостей різних видів рослинної продукції в умовах 4 географічних поясів Північної півкулі. Наведені результати моделювання та прогнозування вмісту важких металів у харчовій рослинній продукції.
Для викладачів, аспірантів, студентів екологічного та географічного факультетів вищих навчальних закладів, а також фахівців у галузі рослинництва, садівництва, ґрунтознавства, агрохімії, агрономії та інших сільськогосподарських наук.
Keywords: Трофогеографія; Екологічна безпека