Дослідження застосування традиційних симетричних криптосистем для банківських додатків - Ечкенко, Кирило Васильович; Echkenko, Kirill (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Розвиток технологій, таких як мобільні банківські додатки та онлайн-платформи, створює нові виклики для забезпечення безпеки даних. Сучасні симетричні криптосистеми можуть забезпечити необхідний рівень захисту для цих платформ. Їх дослідження стає важливим для розвитку комплексних рішень у сфері кібербезпеки та досягнення більшого рівня захисту. У роботі проведено аналіз банківських додатків та визначення загроз до їх безпеки, аналіз симетричних методів криптографії, досліджено основні алгоритми симетричного шифрування, застосування традиційних симетричних криптосистем. Також розроблено програмну реалізацію алгоритмів, що дають змогу шифрувати дані за допомогою обраних шифрів; розроблено коди на мові програмування Python, що дозволяють шифрувати та дешифрувати дані класичними симетричними криптоалгоритмами.
Research of the application of traditional symmetrical cryptosystems for banking applications
Науковий керівник : Ковальчук Дмитро Миколайович, доктор філософії, старший викладач кафедри інформаційних технологій та математичного моделювання
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology; SOCIAL SCIENCES; безпека банківських додатків; симетричні криптоалгоритми; AES; DES; 3DES; Twofish; Blowfish; RC4; Python