Німецька та австрійська музика в Харкові в ХІХ – ХХ століттях - Люта, Тетяна Вячеславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
У дипломній роботі висвітлюються питання розвитку української музичної культури в Харкові та в Україні в цілому на протязі XIX-XX ст. Основне питання приділяється впливу закордонної, а саме німецької та австрійської музичної культури на культуру України. Також у кваліфікаційному творі було розглянуто питання про розвиток окремих музичних жанрів та традицій різних регіонів України в порівнянні із західноєвропейськими країнами.

The thesis covers the development of Ukrainian musical culture in Kharkov and in Ukraine as a whole during the XIX-XX centuries. The main issue is the influence of foreign, namely German and Austrian music culture on the culture of Ukraine. The qualifying work also considered the development of certain musical genres and traditions of different regions of Ukraine in comparison with Western European countries.
Керівник: Куделко Сергій Михайлович, кандидат історичних наук, професор кафедри історіографії, джерелознавства та археології
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Music; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; музична культура України; австрійська та німецька музика; жанри; композитори та виконавці; musical culture of Ukraine; Austrian and German music; genres; composers and performers