Міжкультурні комунікації : методичні рекомендації до семінарських занять, самостійної роботи, виконання індивідуальних завдань для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (освітня програма «Міжнародно-політична регіоналістика») другого (магістерського) рівня вищої освіти [Електронний ресурс] - Панасенко, Ганна Сергіївна; Panasenko, Hanna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Видання розроблено для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» другого (магістерського) рівня вищої освіти (освітня програма «Міжнародно-політична регіоналістика»). У виданні розглядаються основи міжкультурних комунікацій, їхнє значення у сучасному світі, а також практичні аспекти взаємодії представників різних культур. Рекомендації містять структурований підхід до семінарських занять, а також завдання для самостійної роботи і виконання індивідуальних проектів. Студенти знайдуть корисні матеріали для глибшого розуміння теоретичних концепцій, аналізу культурних бар'єрів і розвитку навичок ефективної комунікації в міжнародному контексті. Дане видання стане корисним інструментом для підготовки студентів до практичних викликів у сфері міжнародних відносин і сприятиме формуванню їхньої професійної компетентності в умовах глобалізації та культурної різноманітності

The publication was developed for students of the «International relations, public communications and regional studies» specialty of the second (master's) level of higher education (educational program «International and political regional studies»). The publication examines the basics of intercultural communications, their importance in the modern world, as well as practical aspects of interaction between representatives of different cultures. The recommendations contain a structured approach to seminar classes, as well as tasks for independent work and implementation of individual projects. Students will find useful materials for deeper understanding of theoretical concepts, analysis of cultural barriers and development of effective communication skills in an international context. This publication will be a useful tool for preparing students for practical challenges in the field of international relations and will contribute to the formation of their professional competence in the conditions of globalization and cultural diversity.
Intercultural communications : methodical recommendations for seminar classes, independent work, performance of individual tasks for students of the specialty «International relations, social communications and regional studies» (educational program «International and political regional studies») of the second (master's) level of higher education
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Cultural heritage and cultural production; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Psychology; міжкультурні комунікації; культурні відмінності; інтеркультурна компетентність; комунікативні бар'єри; міжкультурна адаптація; культурний шок; невербальна комунікація; міжкультурне спілкування; етноцентризм; релігійні відмінності; бікультурність; глобалізація; міжнародні відносини; культурний релятивізм; стереотипи; переговори; міжкультурний менеджмент; міжкультурне навчання; культурний капітал; intercultural communication; cultural differences; intercultural competence; communication barriers; intercultural adaptation; culture shock; nonverbal communication; cross-cultural communication; ethnocentrism; religious differences; biculturalism; globalization; international relations; cultural relativism; stereotypes; negotiation; intercultural management; intercultural learning; cultural capital