Правове регулювання відшкодування (компенсації) шкоди у кримінальному процесі України - Стєбєлєв, А.М. (My University, 2017)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.09 – кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність. – Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Міністерство освіти і науки України. – Харків, 2017 р. Дисертація присвячена дослідженню теоретичних та практичних проблем правового регулювання відшкодування (компенсації) шкоди у кримінальному процесі України. Розглянуто сутність та форми відшкодування (компенсації) шкоди у кримінальному процесі України; процесуальний порядок добровільного та примусового відшкодування (компенсації) шкоди, завданої злочином, та відшкодування (компенсації) шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями та бездіяльністю органів досудового розслідування, прокуратури та суду; особливості забезпечення цивільного позову з урахуванням дії антикорупційних законів та даних електронних декларацій; визначені обставини, що виключають можливість відшкодування (компенсації) шкоди.
Legal regulation of damages reimbursement (compensation) in criminal proceedings Ukraine
Правовое регулирование возмещения (компенсации) вреда в уголовном процессе Украины
Keywords: відшкодування (компенсація) шкоди; моральна шкода; фізична шкода; кримінальне процесуальне право; відновне правосуддя; цивільний позов; досудове розслідування; реабілітація; реституція