Вивчення туристичної лексики у курсі російської мови як іноземної - Лагута, Т.М.; Вержанська, О.М.; Лагута, Т.Н.; Вержанская, О.Н.; Laguta, T.N.; Verzhanska, O.N. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центр міжнародної освіти, 2010)
Статтю присвячено розгляду особливостей туристичної лексики російської мови, різних прийомів семантизації цієї лексики, зокрема таких, як використання наочності, антонімів та синонімів, вказівка на родове слово, прийом опису тощо в курсі російської мови як іноземної. Також приділено увагу закріпленню та актуалізації туристичної лексики.
Изучение туристической лексики в курсе русского языка как иностранного.
Learning of Special Tourist Lexical Units in a Russian Language Course for Foreigners
The article is dedicated to examining special tourist lexical units of Russian language, various methods of lexical semantization, such as using visual prompts, antonyms and synonyms, indicating the original word, the method of description and other methods of semantization in the Russian language course for foreigners. Texts for using tourist lexical units are offered.
Keywords: tourist lexical units; terms; methods of semantization; lexical competence; Russian language for foreigners; туристическая лексика; термин; приёмы семантизации; лексическая компетенция; русский язык как иностранный; туристична лексика; термін; прийоми семантизації; лексична компетенція; російська мова як іноземна