Сучасні тенденції смертності населення Харківського регіону - Сегіда, К.Ю.; Заволока, Ю.Ю. (My University, 2009)
В статті розглянуто часові тенденції та структурні особливості процесу смертності населення Харківської області. Виявлено значення вікової структури населення у показниках смертності. Визначено структурні зміни причин смертності населення області. Проаналізовано особливості дитячої смертності. Розглянуто тривалість життя як інтегральний показник якості життя населення регіону. Виявлено територіальні особливості процесу смертності Харківського регіону.
Keywords: внутрішні чинники відтворення населення; смертність населення