Д. І. Багалій : біобібліографія - Шевченко, Юрій Григорович; Ставинська, Рахіль Абрамівна; Швалб, Михайло Григорович; Прокопова, Валентина Д.енисівна (Харків : ХДІ "НУА"; "Золоті сторінки", 1999)
Бібліографія складається з трьох основних розділів. У першому — відображені праці Д. І. Багалія. Сюди увійшли монографії, підручники, збірники праць і окремі статті, рецензії, доповіді і промови, листи вченого. Укладачі спробували зібрати також перевидання, окремі відбитки статей, уривки і виклади, редакторські роботи. Рецензії на праці Д. І. Багалія приєднані до основного опису. Система посилань дає змогу у повному обсязі подати кількість публікацій у кожному році. У третьому розділі зібрані книги, збірники, журнальні та газетні статті про Д. І. Багалія, його участь у науковому, громадському і культурному житті Харкова і країни в цілому. Матеріал розташовано у хронологічному порядку, а в межах кожного року — за алфавітом авторів та назв. Рецензії і редакторські роботи подані наприкінці кожного року. Перевидання, окремі відбитки, уривки, виклади наведені під першим роком публікації. Окремими підрозділами виділені довідкові матеріали про вченого, хронікальні замітки, фото Дмитра Івановича. Список псевдонімів Д. І. Багалія завершує розділ. Покажчик охоплює літературу, видану у межах України та Росії українською і російською мовами більш, ніж за сто років: з 1878 до 1999 року включно. Майже всі видання описані de visu. Допоміжний апарат містить іменний покажчик.
Бібліографічний покажчик розрахований на науковців, студентів та всіх, хто цікавиться історіографією, історією і культурою України.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; Багалій Дмитро Іванович (1857-1932); бібліографічні покажчики праць Д. І. Багалія; біобібліографічні покажчики Д. І. Багалія