Дієспроможність держави на міжнародній арені: проблеми трансформації суверенітету в епоху глобалізації - Кліпкова, Г.О. (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2019)
Проблема “роздержавлення” сфери міжнародних відносин в епоху глобалізації виникла на тлі посилення ролі наддержавних та міждержавних організацій з одного боку та зростання ролі реґіонів з іншого. Гіперглобалісти проголосили курс на відмирання державного суверенітету як феномену, але пройшло декілька десятиріч, а державний суверенітет не зник, не “вихолостився” (Р. Роудс) [1], а просто трансформувався, відповідно до умов сучасного світового порядку.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція