Територіальна структура та регіональне врядування країн східної Європи: порівняльний аналіз - Панченко, Т.В.; Panchenko, T. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2013)
Здійснюється порівняльний аналіз територіальної структури 26 кран, які частково або цілком належать до Східної Європи, з метою оцінки результатів адміністративно-територіальних реформ та виявлення інститутів регіональної демократії. На основі порівняльного аналізу представлено типологію країн Східної Європи, яка дозволяє оцінити перспективи регіональної демократії у цьому регіоні. The article deals with the problems of a comparative analysis of the territorial structure of 26 countries, which partially or completely belong to Eastern Europe, to assess the results of the administrative-territorial reform and created institutions of regional democracy. Based on a comparative analysis it is presented the typology of the countries of Eastern Europe, which allows us to estimate the prospects of regional democracy in the region.
Territorial structure and regional govermance in eastern Europe: a comparative analysis
Keywords: регіон; регіональна демократія; територіальна структура; Східна Європа; region; regional democracy; territorial structure; Eastern Europe