Флорентійський період у житті Данте Аліг'єрі - Гнедков, Артем Хуссамович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
Флорентійський період є чи не найважливішою смугою у житті Данте Аліг’єрі. Саме тут він мав можливість познайомитися з античною творчістю, сицилійською школою та представниками солодкого стилю. Саме тут Данте сформував свої погляди та переконання. Таким чином, ця робота направлена на дослідження Флорентійського періоду у житті Данте Аліг’єрі, зокрема, на аспекти, процеси та чинники у місті, які мали важливу роль у формуванні поглядів Данте.

The Florentine period is perhaps the most important period in Dante Alighieri's life. It was here that he had the opportunity to get acquainted with ancient art, the Sicilian school and representatives of the sweet style. It was here that Dante formed his views and beliefs. Thus, this work focuses on the study of the Florentine period in the life of Dante Alighieri, in particular, on aspects, processes and factors in the city that played an important role in shaping the views of Dante.
Керівник: Домановський Андрій Миколайович, доктор історичних наук, професор кафедри історії стародавнього світу та середніх віків
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Aesthetic subjects::Literature; Флоренція періоду ХІІІ століття; Данте Аліг'єрі; Данте як представник «солодкого нового стилю»; Данте у Флоренції; роль Флорентійського періоду в формуванні поглядів Дайте Аліг'єрі