Реалізація пенсійної реформи – нагальна потреба української економіки - Глущенко, В.В.; Левченко, І.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
Авторами визначені можливі стратегії подальшого розвитку пенсійного страхування держави, проведено їх порівняльний аналіз, обґрунтований найбільш ефективний та прийнятний, на думку авторів, механізм реформування вітчизняного пенсійного забезпечення, сформульований комплекс рекомендацій щодо вдосконалення всіх рівнів пенсійної системи.
Keywords: пенсійна реформа; недержавне пенсійне забезпечення; пенсійна система; недержавні пенсійні фонди