Нові тенденції суспільного розвитку в інформаційну поху:соціополітичний вектор - Авксентьєва, Т.Г.; Avksent’eva, T. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2012)
Розглядається проблема інформаційного суспільства. Звертається увага до витоків, сутності та протиріч інформаційної якості суспільства. Вплив сучасної інформаційної революції здійснюється на всі сфери матеріального й духовного життя суспільства. Аналізується системний характер змін у сучасну епоху. The problem of informational society is examined. Attention is concentrated on sources, essence, contradictions of informational quality of society. The influence of modern informational revolution is carried out on all spheres of material and mental life of society. Systemic character of changes is analyzed in a modern epoch.
New trends of social development in informational epoch:socio-political vector
Keywords: клас інтелектуалів; інформація; інформаційне суспільство; інформаційна революція; знання; влада; class of intellectuals; information; power; informational revolution; informational society; knowledge