Індивідуалізація фізичної особи в сучасному світі - Устименко, Олена Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2019)
Сучасна цивілістична доктрина оперує категорією «індивідуалізація фізичної особи». В підручниках класичної університетської школи традиційно мова йде про сукупність характеристик, рис, які дозволяють відокремити одного учасника цивільного обороту, адресата правової норми від іншого. В наукових дослідженнях інститут індивідуалізації фізичної особи так само розглядається в якості переліку відповідних індивідуалізуючих ознак людини: віку, статі, громадянства, релігійної приналежності, навіть індивідуального номеру мобільного телефону тощо. Наприклад, Н. В. Волкова притримується точки зору про те, що людина як суб’єкт цивільного правовідношення характеризується в трьох аспектах: формальному – ім’я, по батькові, прізвище, дата і місце народження, громадянство, реєстрація за місцем проживання; соціальному – зовнішній вигляд, родинні зв’язки, біологічні та соціальні якості; правовому аспекті, який складається з ознак, що дають (або не дають) можливість людині брати участь у цивільних правовідносинах.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; норвезько-українська конференція; індивідуалізація фізичної особи; фізична особа