Дослідження аварийних режимів роботи електричних мереж з резистивним заземленням для забезпечення енергетичної безпеки систем розподілу електроенергії на рівнях середньої напруги - Аліменко, Микола Миколайович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У роботі пропонується індикація проходження несправності, яка використовує величину змін вектора фазних струмів між моментами часу безпосередньо перед і після виникнення несправності. В рамках магістерської роботи представлена теорія методу, представлен алгоритм методу, описані змодельовані мережі та процес дослідження методу. Крім того, показана продуктивність методу для кількох випадків, и зроблені висновки. Тестування за результатами моделювання показало хороші перспективи запропонованого методу в мережах, що працюють в умовах надкомпенсації. Метод ненадійний для недостатньо компенсованих мереж; потрібне подальше дослідження, зосереджене на цьому питанні. Перевага цього методу порівняно з деякими іншими доступними реалізаціями FPI полягає в тому, що він працює з дуже мінімальним введенням інформації: лише фазні струми в місці FPI, вибірка з частотою 1 кГц.

The robot displays an indication of the occurrence of a malfunction, which is the magnitude of the change in the vector of phase flows between the instants an hour immediately before and after the occurrence of a malfunction. As part of the master's thesis, the theory of the method is presented, the algorithm of the method is presented, the modeling measures and the research process of the method are described. In addition, the method has been shown to be effective for a number of fallouts and for the formation of the stem. Testing the results of the modeling showed good prospects for the proposed method in terms of what works in the minds of overcompensation. The method is unreliable for insufficiently compensated measures; More research is needed, focusing on your nutrition. The advantage of this method compared with other available FPI implementations lies in the fact that it works with even minimal inputs of information: only phase flows in the FPI place, sampling at a frequency of 1 kHz.
Керівник: Мосієнко Ганна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; місце несправності; індикація; проходження несправності (FPI); резонансно заземлений; компенсована нейтраль; котушка Петерсена; котушка дугогасіння; замикання на землю; середня напруга; fault location; indication; fault path (FPI); resonantly grounded; compensated neutral; Petersen coil; arc extinguishing coil; earth fault; medium voltage