Перспективи розвитку кінотуризму: міжнародний та національний контексти - Козьменко, Аделіна Сергіївна; Kozmenko, A. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Роботу присвячено дослідженню потенціалу кінотуризму як важливого елемента культурного та туристичного розвитку України та світу. Розглянуто визначення, основні особливості та фактори, що впливають на розвиток кінотуризму. Проаналізовано, як кінотуризм впливає на соціально-економічний прогрес регіонів. Проведено аналіз сучасного стан кінотуризму на міжнародному та національному рівнях. Визначено проблеми та майбутні можливості розвитку кінотуризму в Україні. Розроблено авторський кінотур «Шляхами серіалу «Спіймати Кайдаша»». Визначено його економічну ефективність. Розраховано кошторис витрат та собівартість розробленого авторського кінотуру.

The article is devoted to the study of the potential of film tourism as an important element of cultural and tourist development of Ukraine and the world. The definition, main features and factor conditions for the development of film tourism are considered. The author analyzes how film tourism affects the socio-economic progress of regions. The current state of film tourism at the international and national levels is analyzed. The problems and future opportunities for the development of film tourism in Ukraine are identified. The author's film tour «On the path of the series «To Catch Kaidash» is developed. Its economic efficiency is determined. The cost estimate and cost price of the developed author's film tour are calculated.
Prospects for the development of film tourism: international and national contexts
Керiвник: Подлепіна Поліна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; кінотуризм; спеціалізований туризм; пріоритети розвитку кінотуризму; кінотуризм в Україні