Влада та власність: ретроспективний аналіз конструювання взаємин - Зайдель, М.І.; Zaidel, M. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2013)
Розглядається специфіка розбудови взаємин між владою та власністю, що детермінована історичною динамікою соціально-політичної картини світу. Акцентується увага на співвідношенні між владою та власністю в докапіталістичну епоху. Наголошується на тому, що джерела формування системи національних держав та первинного накопичення капіталу необхідно шукати в феодалізмі та абсолютизмі, які за своєю суттю передбачали максимальне зрощення влади та власності. It is examined the specific of relation building between authority and property and its determination by historical dynamics of social and political world model. Attention is paid to correlation of authority and property in precapitalist relations. Sources of formation the system of national states and primary capital accumulation should search for in feudalism and absolutism despite of interpenetration of authority and property in maximum.
Power and property: retrospective analysis of construction of relations
Keywords: влада; власність; позаекономічний примус; феодалізм; абсолютизм; держава; капіталізм; authority; property; non-economic primus; feudalism; absolutism; state; capitalism