Бізнес-економіка : методичні вказівки до виконання курсової роботи для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 076 «Підприємництво та торгівля» освітньо-професійної програми «Митна справа» [Електронний ресурс] - Морозова, Ольга Олександрівна; Morozova, Olha Oleksandrivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
В методичних вказівках до курсової роботи з дисципліни «Бізнес-економіка» викладені критерії та показники оцінювання ефективності бізнес-моделей, основні засади оцінювання фінансової стабільності та рентабельності підприємств. Також надаються практичні основи проведення аналізу економічної діяльності підприємства, використання встановлених методик для оцінки конкурентоспроможності бізнесу. Окрім того, розглядаються методи виявлення можливих економічних ризиків та фальсифікацій у фінансових звітах, а також визначення причин, що зумовлюють відхилення від стандартів якості бізнес-процесів та фінансових показників підприємства.

The methodological guidelines for the term paper in the course "Business Economics" outline the criteria and indicators for evaluating the effectiveness of business models, the main principles for assessing the financial stability and profitability of enterprises. Practical foundations for conducting an analysis of the economic activities of enterprises are also provided, along with the use of established methods for evaluating business competitiveness. In addition, methods for identifying potential economic risks and falsifications in financial statements are discussed, as well as determining the causes of deviations from quality standards in business processes and financial indicators of the enterprise.
Business economics : methodological guidelines for completing the term paper [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; підприємництво; рентабельність; оцінка ефективності; витрати; доходи; прибуток; бізнес-план; інвестиції; капітал; амортизація; оборотні кошти; ціноутворення; фінансова звітність; оцінка конкурентоспроможності; ризики; стратегічне управління; entrepreneurship; profitability; performance evaluation; costs; revenues; profit; business plan; investments; capital; depreciation; working capital; pricing; financial reporting; competitiveness evaluation; risks; strategic management