Інноваційна діяльність підприємств України в умовах активізації зовнішньоекономічної діяльності - Бабич, М. Є. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
У статті розглянуто роль інноваційної діяльності підприємств України в умовах активізації зовнішньоекономічної діяльності. Проаналізовано значення інновацій для підвищення конкурентоспроможності продукції та економічного розвитку держави. Визначено основні проблеми впровадження інновацій в Україні, зокрема недосконалість законодавства, недостатнє фінансування та відтік наукових кадрів. Запропоновано напрями вдосконалення інноваційної політики та розвитку інноваційної інфраструктури.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; інноваційна діяльність підприємств України; активізація зовнішньоекономічної діяльності; зовнішньоекономічна діяльность