Подієвий маркетинг як інструмент просування гастрономічного туризму - Король, Олександра Олегівна; Korol, O. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дипломна робота присвячена дослідженню теоретичних та практичних аспектів використання подієвого маркетингу в стратегії розвитку гастрономічного туризму. У першому розділі розкрито сутність подієвого маркетингу, його основні види, особливості та роль у формуванні туристичного іміджу регіону. Особливу увагу приділено завданням подієвого маркетингу в контексті гастрономічного туризму, а також визначено місце PR-проєктів у загальній маркетинговій стратегії. У другому розділі проведено аналіз міжнародного та національного досвіду застосування подієвого маркетингу для просування гастрономічного туризму. Розглянуто ефективність існуючих інструментів маркетингових комунікацій, а також сформульовано практичні пропозиції щодо вдосконалення підходів до організації гастрономічних подій як інструменту просування туристичних продуктів. Результати дослідження можуть бути використані фахівцями у сфері туризму, маркетингу, а також органами місцевого самоврядування при розробці туристичних стратегій і реалізації подієвих ініціатив.

This thesis explores the theoretical and practical aspects of utilizing event marketing within the strategy for developing gastronomic tourism. The first chapter examines the essence of event marketing, its main types, features, and its role in shaping the tourism image of a region. Special attention is given to the objectives of event marketing in the context of gastronomic tourism, as well as the role of PR projects within the overall marketing strategy. The second chapter analyzes both international and national practices in using event marketing to promote gastronomic tourism. The effectiveness of existing marketing communication tools is assessed, and practical recommendations are proposed for improving approaches to organizing gastronomic events as a means of promoting tourism products. The results of the study can be used by professionals in the fields of tourism and marketing, as well as by local government bodies in the development of tourism strategies and the implementation of event-based initiatives.
Event marketing as a tool for promoting gastronomic tourism
Керівник: Євтушенко Олена Віталіївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; SOCIAL SCIENCES::Business and economics; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::European research cooperation; INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Cultural heritage and cultural production; SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication; подієвий маркетинг; PR-проєкти; маркетингова стратегія; гастрономічний туризм; гастрономічні фестивалі; event marketing; PR projects; marketing strategy; gastronomic tourism; gastronomic festivals