Товарна політика міжнародних компаній - Зорянська, Інна Миколаївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Актуальність теми дослідження зумовлена тим, що в сучасних умовах глобалізації, зростання конкуренції, динамічних змін споживчих уподобань та прискореного технологічного прогресу міжнародна товарна політика стає одним із ключових інструментів ефективної діяльності підприємств на світових ринках. Формування конкурентоспроможного товарного асортименту, адаптація продукції до вимог локальних ринків, розробка глобальних і регіональних товарних стратегій, а також впровадження інноваційних технологій є необхідними передумовами стабільного розвитку компаній у міжнародному середовищі. Саме тому дослідження міжнародної товарної політики потребує комплексного вивчення на теоретичному й практичному рівнях. Додаткової значущості темі надає аналіз діяльності компанії BMW Group – одного з провідних представників світового автомобільного ринку, який демонструє високий рівень адаптації, інноваційності та стратегічної гнучкості у формуванні власної міжнародної товарної політики.
Керівник роботи: Шкодіна Ірина Віталіївна, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародного бізнесу та консалтингу ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES; міжнародні компанії; international companies; міжнародний бізнес; international business; глобалізація; globalization; міжнародна товарна політика; international commodity policy