Орнітофауна як структурний елемент біогеоценозів Північного Сходу України - Атемасова, Т.А. (My University, 2010)
Актуальність дисертаційної роботи зумовлена відсутністю комплексних досліджень структури угруповань птахів, які гніздяться в типових біогеоценозах, і зв’язків орнітофауни біогеоценозів із ландшафтом на основі аналізу її елементів у системі екобіоморф М. П. Акимова (1955). Вивчення орнітофауни як структурного компонента типових біогеоценозів Північного Сходу України дасть змогу сформулювати рекомендації, які будуть використані при створенні ефективної системи природних резерватів.
Keywords: орнітофауна Північного Сходу України; біогеоценоз; Харківський університет; кафедра зоології та екології тварин; гніздове населення представників класу Aves