Дискурс байки у синергетичному аспекті (на матеріалі української, російської та німецької байки) - Піхтовнікова, Л.С. (Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2011)
В статті розглянуто синергетичний підхід до вивчення дискурсу, зокрема дискурсу байки. Механізми самоорганізації дискурсу проаналізовано на матеріалі української, російської і німецької байки. Показано, що синергетична парадигма на тлі традиційних лінгвістичних парадигм утворює інші характеристики дискурсу і відкриває нові перспективи досліджень.
Піхтовнікова Лідія Сергіївна, доктор філологічних наук, професор кафедри німецької філології і перекладу Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна
Keywords: дискурс; байка; синергетичний; самоорганізація; атрактор; репелер; параметр порядку