Аналіз державної політики в контексті розвитку циркулярної економіки - Каверіна, Юлія Вячеславівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність теми обумовлена загостренням проблеми використання сучасної лінійної моделі економіки, яка базується на використанні вичерпних природних джерел і призводить до їх виснаження. Створюється значне навантаження на екосистеми, через що виникають глобальні проблеми людства, пов’язані з екологічною, продовольчою, економічною, соціальною та демографічною сферами. Мета кваліфікаційної роботи полягає у дослідженні сутності циркулярної економіки, висвітленні особливостей державної політики в контексті розвитку циркулярної економіки України та визначенні перспектив для її подальшого розвитку. Об'єктом дослідження є процеси державної політики в сфері розвитку циркулярної економіки. Предметом дослідження кваліфікаційної роботи є механізми, що використовуються державою для сприяння переходу до циркулярної економіки.
Analysis of public policy in the context of circular economy development
Керівник наукової роботи: Калініченко Людмила Леонідівна, доктор економічних наук, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; державна політика; state policy; циркулярна економіка; circular economy; сталий розвиток; sustainable development