Роль ОБСЄ у формуванні європейського середовища безпеки в умовах сучасних викликів - Панченко, Д.Ю.; Скринник, В.С. (Харків: ХНУ імені В. Н. Каразіна, 2019)
В умовах глобалізації роль міжнародних організацій неухильно зростає. При цьому значної ваги набирають саме регіональні організації, які створюються заради більш раціонального розподілення повноважень у сфері підтримання безпеки і співпраці. На Європейському континенті значна роль належить ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі), діяльність якої спрямована на попередження та урегулювання конфліктів, а також ліквідацію наслідків конфліктних ситуацій. Україна є повноправним членом ОБСЄ з 30 січня 1992 року. Її головування в організації у 2013 році стало сприятливою нагодою для підвищення міжнародної ролі України й активізації участі в міжнародному співробітництві в галузі безпеки.
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES; норвезько-українська конференція; ОБСЄ