Лінгвокогнітивні механізми каузального простору - Пасинок, В.Г. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2009)
У статті розглядаються лінгвокогнітивні механізми каузального простору на рівні речення, дискурсу, гіпертексту. Наведені колоритні дискурси німецькою, українською та російськими мовами, в яких віддзеркалюються також світобачення, філософія життя носіїв мови. В статье рассматриваются лингвокогнитивные механизмы каузального пространства на уровне предложения, дискурса, гипертекста. Представлены колоритные микротексты на немецком, украинском и русском языках, в которых отражаются мировоззрение, философия жизни носителей языка. The cognitive-linguistic mechanisms of causal space at the level of sentence, discourse, hypertext are studied in the article. The colourful discourses are given in the German, Ukrainian and Russian languages where the world-view, life philosophy of native speakers are reflected.
Keywords: concept; causal space; discourse; functions; word images; концепт; каузальний простір; дискурс; функція; картина світу