Сучасні тенденції податкової системи України та напрями її оптимізації - Гавриленко, Микита; Gavrylenko, M. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Роботу присвячено дослідженню теоретичних засад та практичних аспектів податкової системи України. В роботі поставлена мета щодо визначення основних напрямків оптимізації податкової системи України для забезпечення фіскальної достатності, стимулювання економічного відновлення та досягнення цілӗ сталого розвитку в умовах повоєнної перебудови.

The thesis is devoted to studying the theoretical foundations and practical aspects of Ukraine's tax system. The work aims to determine the main directions for optimizing Ukraine's tax system to ensure fiscal sufficiency, stimulate economic recovery, and achieve sustainable development goals in the context of post-war reconstruction.
Modern trends in Ukraine's tax system and directions for its optimization
Науковий керівник: Швайко Мар’яна Леонідівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; бюджетна система; національна стратегія доходів; податкова політика; податкова реформа; податкова система; податки; податкове навантаження; budget system; national revenue strategy; tax burden; tax policy; tax reform; tax system; taxes; tax burden