Особливості організації національної системи охорони здоров’я України - Погребський, Т.Г. (My University, 2014)
У статті розглянуто сучасні особливості організації національної системи охорони здоров’я України. Детально охарактеризовано організаційну структуру системи охорони здоров’я України. Висвітлено механізми управління, а також особливості формування та реалізації державної політики в галузі охорони здоров'я. Представлені основні рівні надання медико-санітарної допомоги. Обґрунтовані рекомендації щодо проведення управлінських та організаційних заходів спрямованих на реформування системи охорони здоров’я України.
Збірник наукових праць «Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна: Геологія – Географія – Екологія». – Випуск № 1098. – Харків: Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2014
Keywords: система охорони здоров’я; організаційна структура, механізми управління; медико-санітарна допомога; Міністерство охорони здоров'я (МОЗ)