Формування сприятливого соціально-психологічного клімату в трудовому колективі установи - Ляшевич, Олексій Леонідович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Питання соціально-психологічного клімату в колективах набуває все більшої ваги, оскільки безпосередньо впливає на результативність праці та психологічний добробут персоналу. Загрози несприятливого клімату — зниження продуктивності, текучість кадрів, емоційне вигоряння. В умовах повномасштабної війни та масового переходу на дистанційну роботу завдання збереження здорового соціально-психологічного клімату, згуртованості та зниження тривожності стало критично важливим для управління. Об'єкт дослідження – процес формування соціально-психологічного клімату в трудовому колективі. Предмет – теоретичні та прикладні основи формування такого клімату в КНП ХОР «ОКПЦ». Метою дослідження є теоретично обґрунтувати та практично реалізувати роботу з дослідження формування клімату в колективі.
Керівник кваліфікаційної роботи: Жадан Олександр Васильович, доктор наук з державного управління, професор кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; соціально-психологічний клімат; формування клімату в колективі; керівник сфери охорони здоров’я; профілактика професійного стресу