Багаторічний досвід лікування раку щитоподібної залози в ДУ «Інститут медичної радіології імені С.П. Григор’єва» НАМН України - Ткаченко, Григорій Іванович; Васильєв, Леонід Яковлевич; Астап’єва, Ольга Миколаївна; Грушка, Ганна Василівна; Луховицька, Наталія Ігорівна; Савченко, Антоніна Степанівна; Ріяко, В.М.; Tkachenko, G.I.; Vasiliev , L.Ya.; Astapieva, O.M.; Hrushka, G.V.; Lukhovytska, N.I.; et al. (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2015)
Метою роботи було узагальнення багаторічного досвіду лікування диференційованого раку щитоподібної залози (ДРЩЗ) 131І у провідному відділенні ядерної медицини, яке визнано в Україні родоначальником боротьби з цим поширеним онкозахворюванням. Проведено аналіз ефективності лікування таких хворих за період 2010–2014 років. Доведено, що ДРЩЗ відрізняється сприятливим перебігом і в прогностичному відношенні є найбільш обнадійливим проти іншими онкологічними захворюваннями.

The purpose of work was to generalize long-term experience of treatment of the differentiated cancer of a thyroid gland (DCTG) 131I in the leading department of a nuclear medicine which is recognized in Ukraine by the ancestor of fight against this widespread oncological disease. The analysis of efficiency of treatment of such patients during 2010–2014 is carried out. It is proved that DCTG differs in a productive development and in prognosticate relation is more encouraging, than other oncologic diseases.
Long-term experience of thyroid cancer at SI «Grigoriev institute for medical radiology» of National academy for medical sciences of Ukraine
Keywords: MEDICINE::Surgery::Oncology; рак щитовидної залози; радіойодтерапія; абляція; cancer of a thyroid gland; radioiodine therapy; destruction