До питання функціонування технопарків у світі і в Україні - Нємець, Л.М.; Грищенко, Н.В. (My University, 2009)
Складено коротку ретроспективу розвитку та дослідження феномена технологічних парків. Розглянуто загальноприйняті підходи до визначення понять технологічний парк і науковий парк у світі і в Україні. Окреслено фактори, що впливають на створення та подальше функціонування технопарків. Визначено суттєві відмінності між західною моделлю функціонування технопарків та українською. Наводиться перелік та короткий аналіз існуючих технопарків України, визначаються законодавчі особливості, проблеми їх діяльності.
Keywords: науковий парк; технопарк