Молекулярные и клеточные механизмы противо-вирусного иммунитета - Попов, Н.Н.; Романова, Е.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2002)
В статье проанализированы гуморальные и клеточные факторы противовирусной защиты организма. Рассмотрены механизмы действия ИНФ-α/β/γ, антител, Т-цитотоксических клеток, НК-лимфоцитов, макрофагов. Предложены подходы повышения противовирусного иммунитета. У статті проаналізовані гуморальні і клітинні фактори противірусного захисту організму. Розглянуті механізми дії ИНФ-α/β/γ, антитіл, Т-цітотоксичних клітин, НК-лімфоцитів, макрофагів. Запропоновані підходи підвищення противірусного імунітету. Mechanisms of humoral and cell-mediated immune responses to viruses were examined in this paper. Mechanisms of IFN-α/β/γ, antibody, cytotoxic T-lymphocytes, NK-cells, macrophages effects were considered. The methods of enhancing immunity to viruses were proposed.
Keywords: противовирусный иммунитет; инф-α/β/γ; антитела; т-цитотоксические клетки; НК-лимфоциты; макрофаги