Методологическая основа исследования домохозяйств - Можайкина, Н. В.; Можайкіна, Н. В.; Mozhaykina, N. V. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2008)
В статье рассматриваются проблемы становления современного представления о категории «домохозяйство» и обосновывается методологическая основа ее исследования. Предложен комплексный методологический подход на основе синтеза подходов мировоззренческого поля философии хозяйства, институциональной теории, социальной экономики и экономической социологии.

В статті розглядаються проблеми становлення сучасного уявлення про категорію “домогосподарство” і обґрунтовується методологічна основа її дослідження. Запропонований комплексний методологічний підхід на основі синтезу підходів світоглядного поля філософії господарства, інституціональної теорії, соціальної економіки та економічної соціології.

The problems of the formation of the category «householding» have been considered in the article. The methodological principles for its investigation have been settled. The complex methodological approach on the basis of the synthesis of the approaches of the world conseption of holding philosophy, institutional theory, social economy and economic sociology has been proposed.
Методологічна основа дослідження домогосподарств
Methodological Basis of Household Research
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; домохозяйства; методологическая основа исследования; комплексный подход; философия хозяйствования; институциональная теория; социальная экономика; экономическая социология; домогосподарства; методологічна основа дослідження; комплексний підхід; філософія господарства; інституціональна теорія; соціальна економіка; економічна соціологія; householding; methodological basis for investigation; complex approach; philosophy of holding; institutional theory; social economy; economic sociology