Євроінтеґраційний напрямок зовнішньої політики Іспанії - Шевченко, Аліна Ігорівна; Shevchenko, A. I. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Основна увага дослідження зосереджена на історичних та теоретичних аспектах розвитку євроінтеґраційних процесів, а також на сучасних тенденціях і перспективах співпраці Іспанії з Європейським Союзом. У роботі розглянуто нормативно-правову базу відносин між Іспанією та ЄС, вивчено ключові етапи та особливості розвитку євроінтеґраційного курсу країни. Також у дослідженні приділяється увага аналізу двосторонніх відносин між Іспанією та Україною, зокрема в контексті російської агресії, та ролі Іспанії у підтримці європейської інтеґрації України.

The study focuses on the historical and theoretical aspects of the development of European integration processes, as well as the current trends and prospects of Spain's cooperation with the European Union. The work examines the normative and legal framework of relations between Spain and the EU, and explores key stages and features of the country's European integration course. The study also addresses the analysis of bilateral relations between Spain and Ukraine, particularly in the context of Russian aggression, and the role of Spain in supporting Ukraine's European integration.
Керівник: Панасенко Ганна Сергіївна, кандидат політичних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; зовнішня політика Іспанії; євроінтеґраційний напрям зовнішньої політики; євроінтеґраційні процеси в Іспанії; співробітництво Іспанії з Україною